DTF Baskı İşlemini Kullanmanın 15 Etkili Yolu
DTF baskı işlemi, tasarımı film yoluyla kumaşa transfer etmek için kullanılır. Serigrafi baskı gibi dayanıklı bir ısı transfer yöntemi olan doğrudan transfer yöntemiyle pamuk, ipek, polyester gibi pek çok kumaş türüyle çalışılabilir. DTF teknolojisi sağladığı bu avantajlar ile baskı endüstrisini ele geçirerek gittikçe daha popüler hale gelmiştir. Bu teknolojiyi etkin kullanmak için ise dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.
DTF ile Hangi Kumaşlara Baskı Yapılabilir?
DTF ile baskı işlemi yapmak oldukça kolaydır. Çünkü hem koyu hem de açık renkli kumaşlarla çalışılabilir. Ayrıca tişört, kapüşonlu ve şapka gibi çeşitli giysilere uygulama yapılabilir. Aşağıda DTF baskı yapılacak bazı zeminlere yer verilmiştir.
1.Pamuk: Pamuk; sağladığı konfor, nem dengesi ve dayanıklılık özellikleriyle hazır giyim endüstrisinde sıklıkla kullanılan doğal bir maddedir. DTF ile pamuk üzerine baskı yapılabilir.
2. İpek: İpek böceği kozalarının iplik haline getirilmesiyle oluşturulan ipek, pürüzsüz ve yumuşak bir yüzeye sahiptir. İpek giysilere DTF baskı uygulanabilir.
3. Polyester: Sentetik bir elyaf olan polyester kolay yıkama özelliği ve ütü gerektiremeyen içeriği ile özellikle spor kıyafetlerinde tercih edilir. Bunun yanında polyester gömlekler DTF baskı ile özelleştirilebilir. Bu işlem için transfer pet film 160 derecede 12-15 saniye ısıtılmalıdır.
4. Keten: Nemi emen formülüyle öne çıkan keten kumaşlar pamuğa göre aşınmaya daha yatkındır ve daha çok kırışırlar. Bu nedenle tişörtler için olmasa da gömlek, pantolon ve ceket gibi ürünlerde kullanılır. Keten kumaş üzerine DTF baskı uygulanabilir.
5. Deri: Deri ayakkabı, cüzdan ve kemer gibi ürünler üzerinde DTF baskı kullanılabilir. Transfer edilecek olan tasarım 250 derece ısıda 15 saniye preslenmelidir.
DTF ile Hangi Ürünlere Baskı Yapılabilir?
6. Kanvas Çanta: Kanvas çantaları özelleştirmek için DTF baskı sıklıkla kullanılır. Diğer DTF baskılarında olduğu gibi film üzerine pudra uygulamasıyla baskı transfer edilir.
7. Bebek Kıyafetleri: Bebek tulum ve aksesuarları gibi küçük parçalı ürünler büyük kurulumlara gerek kalmadan DTF baskı ile özelleştirilebilir.
8. Kapüşonlular: Sweatshirtler ve hoodieler rahat ve kullanışlı oldukları için giyim sektöründe sıklıkla tercih edilirler. DTF baskı ile bu rahatlığı özelleştirerek şıklaştırabilirsiniz.
9. Kollar: Tişört, gömlek gibi üst giyim ürünlerinin kollarını DTF baskı ile renklendirmek farklı bir alternatiftir. DTF baskı, bu işlem için basit ve uygulanabilirdir.
10. Maske: Son yıllarda maske kullanımının artması, tasarım maskelere olan rağbet, şirketlerin kurumsal anlamda kendi logolarının yer aldığı maske talebi gibi ihtiyaçlar DTF baskı kullanımını yaygınlaştırır.
DTF ile Neler Basılabilir?
11. İsim: DTF ile baskı yapılacak ürün üzerine isim yazılabilir. İsimler çeşitli renklerle kişiselleştirilebilir.
12. Etiket: DTF baskı ürün etiketlemeyi kolay hale getirir. Giysi üzerine etiket baskısı için 145 derecede 15 saniye yeterlidir.
13. Görsel: DTF baskının en yaygın kullanımı görsel baskıdır. Herhangi bir fotoğraf, manzara veya tasarım kıyafetlere yazdırılabilir.
14. Logo: Markaların, işletmelerin, spor kulüplerinin logolarını DTF baskı ile oluşturmak oldukça kolaydır. Bu logolar ayakkabı, çanta, şapka ve tişört gibi ürünlere basılabilir.
15. Yazı: Giysiler ile mesaj vermek oldukça popülerdir. Alıntı bir söz, şiir veya kesit ile tasarımlar benzersiz hale getirilebilir.